Pages

13 August 2013

Raya tahun ni

Selamat hari raya everyone... rasanya tak terlalu lewat nak ucap selamat. dan maaf zahir batin ye. lama jugak dah tak meng'apdet' entry baru dalam ni. ntah kemana mood nk berblog tak tau la, sedangkan mood beraya pon so-so aje. 

tahun ni kami tak beraya dengan hubby, anak2 pon rasanya belum mengerti maksud raya.. yang dia tau, shopping raya je, klu nk raya kene beli baju thomas baru.. ibu ckp nk g beli susu azfar, dia quote balik, ibu nk beli susu raya abg... bila ajak g beli selipar dia, nnt dia cakap, ibu beli selipar raya abg.. semua pun dia ckp raya punye...  itu azfar la. hannah kecik lg, langsung x reti apa2 pun. yg dia tau, ibu cuti, leh nen lama2 dgn ibu.. hehehe..

acim afa
gmbr takde kene mengene.. hehe
pic raya takde la uols... macam da sebut tadi la, segala2nya pasal raya aku malas.. mood ke laut. kalah orang ngandung malasnye. hari ni tetibe ade mood nk berblog pun sebab kt opis ni punyela sunyi, sume orang tak balik opis lg.. sume masih lg beraya.. huwahhh

yang pasti, masa raya ketiga aritu, decide nk g bercuti la konon.. nasib tergerak nk google asia rooms.. sume bilik penuh.. terlupa plak raya tahun ni bersekali ngan cuti sekolah. nasib tak main terjah je.. klu x, ade yg bercuti tido dalam kete gamaknye. hahaa.. nasib----

lagi malang.... hari isnin bersamaan raya ke-5.. kitorang ke Jeram... hajat di hati nk makan ikan bakar.. kali ni main terjah je.. bajet time mmg ngam2... sampai jeram tepat kul 515pm. klu normal operation hour, by right diorang da start meniaga.. tapi disebabkan xde rezeki, sampai kt sana tengok semua kedai tutupp.. semua masih mood raya.. saba je laa. huwaaaa... terus kami ke Pantai remis kt sebelah tu, pekene kerang bakar. tp x puas la.. da la pekerja sume muka kelat mcm tertelan bijik kopi.. hadoi... order air kosong pun agaknye kene tunggu 2 hari baru sampai.. sadis betol.. takpela.. lain kali je ke sana lagi..

tu je la perjalanan masa raya kali ni.. oh, raya pertama ada la ke Klang, umah MIL. tp sempat pegi malam je la, siang tu migraine, x sanggup nk keluar mengadap matahari. huhu.. padahal mama yang drive pun. 

n btw, sepanjang raya ni, jeles je tengok update kwn2 kt dalam fesbuk tu, kata beraya ke sana ke sini, jumpe orang tu jumpa orang ni.. huwarghhhh... kami pic raya pun xde. tak kuasee nokkk

okla.. nnt klu rajin update lg.. babai 
:)