Pages

22 November 2011

cerita sedih 22.11.2011

hari ni bangun pagi dengan semangat berkobar-kobar nak menghantar azfar ke nursery.. Ye la, semalam petang da sihat, da buleh mKn, da banyak minum susu, da main kt luar sambil tak pakai pampers.. Malam pon mood baik, byk makan aiskrim.. Makan nugget fries sume la.. Susu pun minum gak, agak banyak dari selalu.. So memang mood semua org da baik sangat tengok dia dah sihat..


Sampai kt nursery pagi tadi, teacher dia happy sambut azfar, walaupun azfar mcm nak xnak je masuk nursery, so dengan senang hati jugak aku tinggalkan azfar kat nursery dia...


Masuk je parking kt ofis, telefon berdering, tengok no nursery.. Sudah, apahal pulak kali ni... Teacher dia ckp, azfar da mandi, n diorang nampak azfar masih ada ulcer, n diorang request surat doktor kerajaan. Aduii.. Malasnya nak g klinik, sbb paed azfar dr saiful cakap azfar ok, kes ni bukan hfmd. Tengok kaki n tangan clear, xde bintik2.. Tp still diorang nak surat doktor jugak. So, secepat kilat, aku naik ofis, g punch in, trus isi borang time off, terus shoot g amik azfar kat nursery. Kalau ikutkan, azfar ada kelebihan kali ni sebab mak lang dia tgh posting kt klinik putrajaya. Patutnya leh la dapat selit line kan, tapi sistem register kt klinik putrajaya mmg sgt solid, xleh potong queue.. Hahhaha.. Tapi xpe, aku g gak daftar, ikut proc lagi.. N terus gak menunggu.. Tapi sampai ke sudah nombor x dipanggil lagi.. Sian kat azfar, da la belum breakfast..  Aku ketuk bilik doktor, explain nak surat pengesahan je, terus doctor tu direct queue azfar ke blk doc lain yang lebih laju.. Within 30minutes semua selesai. Walllaaaa... Azfar x dapat surat doktor yang dia bebas dari hfmd.. I did tried request for MC sbb da x cukup cuti untuk jaga azfar if he has to be quarantined.. Tapi x berjaya. So, tgk jam ada 2 jam lebih lagi, terus shoot balik langat, antar azfar kat nenek.. Sian dia, nenek kene jaga lagi sampai friday. Huhu.. Meaning, ibu kene berulang lagi la sampai jumaat ni.


Sabar je la kan.. Nama pun dugaan...


Huhu


Ni gambar azfar tadi, balik umah nenek terus pulun makan coklat.. Kelaparan :-P


Published with Blogger-droid v2.0.1