Pages

18 November 2011

eczema

Ok, now sapa yang kenal azfar mmg tau dia ada eczema.


Selasa lepas EL, sbb nak jaga azfar yang tengah ulcer n demam on off tu.. Being me, mana larat nak lekat duduk kt rumah kan. So ajak adik n giant cheras yang baru bukak tu.. Saje jalan2 cuti mata.. Last destination, ke guardian.. Mencari sebamed sebab aritu balik langat ingat kejap je, x semua barang bawa balik. Plan asal nak balik putrajaya semata-mata nak ambik sebamed dia, tp rasa sangat tak berbaloi. Decide beli je another bottle utk ditinggalkan kat rumah mama. So, this promoter tetibe propose sabun lain, instead of sebamed, sebab masa tu dia tenbok condition kulit azfar sangat horrible. Dia suggest "EUBOS", product germany. Aku request nak tengok barangnya, belek keliling, terus decide nak beli.. Harga memang mahal gile, untuk dua botol 200ml each, sama dengan harga satu liter sebamed. Huwarghhh... Tapi anak punye pasal, beli la jugak.. Dia bagi lotion botol kecik, free and aku pakaikan kt azfar jugak, after every bath. Since start pakai selasa lepas sampai hari ni (jumaat), perubahan kulit azfar sangat ketara.. Pipi da lembut, luka kt kaki da kering n dah takde bekas kuping2 tu, dia pun da semakin kurang menggaru.. This product is oil base, tujuan dia nak lock mosturizer dalam kulit la kot..


So, lepas ni rasanya setia kt sabun ni je kot.. Pasni nak g carik lotion besar sikit.. Btw, untuk nappy rash azfar jarang kena. Tapi bila da kena, biasa aku apply nappy rash cream brand 'Himalaya'. Memang bagus sebab in just one application, rashes all gone. ;-)


Published with Blogger-droid v2.0.1