Pages

23 November 2011

azfar bottlefeed update

Hmm, smlm ptg, dlm kul 7 aku bagi susu dalam botol kt azfar, n dia dah nak minum sambil baring kat bawah (instead dalam cradle).. Alhamdulillah. Malam tu, before tido, dia da minum halfway sambil baring atas katil, then dia bangun xnak tido. Hmm.. X leh jadi, terus offer masuk cradle, then bancuh susu lagi sebotol, n dia minum sampai habis while lying inside his cradle. Then baru ajak tido kat bilik.


Then again, around 2am dia bangun, bagi susu lagi, minum dalam cradle gak, sampai habis n tido sampai kul 5am. Kul 5 tu dia bangun lagi, minum lagi tapi kali ni bagi atas katil je, n alhamdulillah habis gak sebotol minum sambil baring kt katil tu.. Kul 7am bangun lagi, bancuh susu lagi, tapi kali ni minum dgn nenek da la (ibu nak g keje dah)..  So harap lepas ni dah buleh minum kt mana2 pun la ye sayang..  X payah la ibu bawak balik cradle tu ke putrajaya nanti..  Hehehe.. Two thumbs up untuk azfar!


Btw, azfar minum banyak kali sebab bancuh sikit2 je utk dia.. Lebih kurang 4oz sekali bancuh. Huhu.. Bg suaikenal sebab dulu breastfeed bkn byk minum pun. Cuma kerap.


Published with Blogger-droid v2.0.1